راهنمای پذیرش مقالات ISI
دانشجویان، اساتید، کارمندان، اعضای هیئت علمی و ... این روزها هر شخصی که به دنبال ارائه رزومه علمی خود است نیازمند انتشار مقاله علمی در مجلات معتبر می باشند. اما اغلب آشنایی کافی با روند تدوین، ترجمه، پذیرش انتشار آن ندارند.
هدف از انتشار مطلب حاضر شرح برخی مسائل مرتبط با مقالات isi بوده است.
مقاله isi چیست؟ در واقع چکیده ای از مقاله علمی می باشد معمولا بین 6 الی 8 صفحه که به زبان انگلیسی در ژورنال هایی که معمولا در وب سایت thomsonrutter.com ثبت شده اند ارائه می شود این ژورنال های طبقه بندی علمی دارند یعنی گروه بندی شده هستند برای اغلب رشته ها که اغلب به صورت تخصصی فقط یک طیفی از مباحث را دنبال می کنند و مقالاتی که جهت پذیرش در آن ها تدوین و ترجمه می شوند با نام مقالات isi شناخته می شوند.
به دلیل عدم آشنایی دانشجویان عزیز با زبان انگلیسی به صورت تخصصی و عدم وجود راه ارتباطی مشخص خصوصا جهت واریز هزینه های مرتبط به حساب مجله یا ژورنال و نیز مسائل تخصصی مرتبط با مقاله نویسی، امر تدوین و چاپ مقاله isi به اشخاص یا موسسه هایی که فعالیت های مرتبط با مقاله نویسی را دنبال می کنند سپرده می شود.
نکته ای که لازم به اشاره است هزینه های نسبتا زیاد ژورنال های isi برای دانشجویان می باشد که همین امر موجب تحمیل فشار مالی به این عزیزان است.
برخی از اشخاص یا موسسه ها اقدام با ارائه ژورنال هایی نامعتبر به دانشجویان از عدم آگاهی آنان سوء استفاده می کنند و کل هزینه یا بخش زیادی از آن را به عنوان دستمزد برمی دارند در صورتی که مجله معرفی شده اصلا جزء isi نیست یا اگر هم هست به این اندازه هزینه دربر نمی گیرد.
خبردار شدیم برخی از عزیزان به صورت انفرادی اقدام به ارسال مقاله کرده اند و به دام سایت های تقلبی افتاده اند. لذا یادآوری می کنیم از اشخاص یا موسسه هایی باتجربه و دارای رزومه ای قوی بخواهید تا مقاله شما را در ژورنال isi مدنظرتون انتشار بدهند.
با ذکر مطالبی که مطالعه نمودید با مقدمه ای از روند انجام پروژه های isi آشنا شدید.
برخی از نکات قابل ذکر دیگر در ادامه می آید.
ابتدا در مورد کیفیت ژورنال ها به این نکته اشاره می کنیم که ضریب تاثیر ژورنال یا Imppact Factor ژورنال ها در ایران از نظر دانشگاه ها حائض اهمیت است. لذا نوع impact factor را بایستی مدنظر قرار دهید دو نوع impact factor برای ژورنال ها وجود دارد نوع جهانی آن که Global Impact Factor یا به اختصار GIF ی باشد و نوع JCR آن که بیشترین ضریب تاثیر را دارد البته در ایران هر دو نوع اغلب برای دانشگاه ها و موسسات قابل قبول هستند اما بایستی دانشجو خود پیگیر نوع ضریب تاثیری که دانشگاه مربوطه قبول دارد باشد.
اغلب ژورنال هایی که درحال حاضر اکثر همکاران محترم با آن ها همکاری دارند بیشتر از نوع GIF است و فعالیت ما نیز بیشتر پیرامون همین ژورنال های isi می باشد چراکه ملاک اصلی برای دانشگاه های کشور دو نکته است که بایستی رعایت شود یکی اینکه ژورنال حتما در سایت thomsonrutter.com باشد و دوم اینکه در لیست سیاه وزارت علوم که به Black list شناخته می شود نباشد.
عمده دلیل اینکه همکاران و ما بیشتر با ژورنال های نوع GIF فعالیت می کنیم زمان پذیرش سریع و نیز هزینه مناسب نسبت به ژورنال های JCR است. گفتنی است اگر دانشجویان عزیز بخواهند برای تحصیل در خارج از کشور اقدام به انتشار مقاله در isi نمایند بهتر است در ژورنال JCR اقدام کنند.
از کلیه عزیزانی که قصد سفارش چاپ مقاله دارند خواهشمندیم مطالب ذکر شده را مطالعه نموده سپس اقدام کنند.